Kategorije
DIY

Snješko Bijelić u nedostatku snijega

Ni vaša djeca ne mogu da dočekaju da napokon padne snijeg, pa da se bace na pravljenje snješka? Ispunite im vrijeme dok čekaju praznike ili snijeg i pravite ih od čarapa i riže, objasnite im prednosti pri tome, kao npr. da ga mogu držati u kući i igrati se njime, bez da se istopi.

Potrebno:

  • bijela čarapa
  • čarapa druge boje (ja sam koristila ljubičastu)
  • riža
  • vunica
  • ljepilo, makaze, ukrasi za dugmiće, dodaci za nos i oči (a možete sve i flomasterima nacrtati)

Izrežite bijelu čarapu, prepolovite je kod pete i napunite je rižom, zavežite je vunicom. Sada vaš snješko izgleda kao vrećica. Ponovo uzmite komad vunice i odvojite mu glavu, tako što ćete vunicu zavezati na sredini ili malo iznad sredine. E sada je vrećica već poprimila oblik snješka. Ljubičastu čarapu isto prepolovite kod pete i gornji dio koristimo sada da napravimo kapicu. Ljubičastu čarapu okrenemo naizvrat, zavežemo na njenom gornjem dijelu, gdje je njena guma inače, sa vunicom. Okrenemo je ponovo i ponovo zavežemo vunicom taj sada gornji čvor koji se ispod nalazi, tako da dobijemo lopticu na vrhu kapice. na snješkovu glavicu možemo staviti malo tečnog ljepila, pa mu navući njegovu novu kapu. Od ostatka čarape izrežemo još jedan komadić i zavežemo snješku šalić oko vrata.

Sada preostaje samo još da ga ukrasimo. Ovo možete prepustiti vašoj djeci u potpunosti. Mogućnosti su neograničene, a mi u nedostatku hot glue-a smo koristile samo obične flomastere.

Uživajte 🙂

snješko-diy

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s