Kategorije
me, myself and I

Njega lica sa ultrazvučnom špatulom

Nove tehnologije u korist lijepe kože

Još od puberteta patim s vremena na vrijeme od problematične kože, obično u PMS-u, ali u posljednje vrijeme sve češće i po cijeli mjesec. Kombinacija pubertetskih bubuljica i prvih bora nikako nije dobitna kombinacija 😦 Ali sreća da živimo u 21. stoljeću, kada za svaki problem, postoji i rješenje… ok bar za većinu estetskih problema.

Bacila sam se na istraživanje. Ja, kao veliki fan moderne tehnologije smatram da se u današnje vrijeme može sve riješiti uz pomoć iste. Nakon malo istraživanja naiđoh na ultrazvučnu špatulu, što je odmah probudilo moju znatiželju. Nakon što sam jednu i sama kupila mogu podijeliti i svoje pozitivno iskustvo sa vama:

Sam njen izgled je veoma elegantan i pruža vam osjećaj da u ruci držite nešto skupocjeno. Moja UV špatula je bila dostupna u crnoj i bijeloj boji a ima tri programa: čišćenje, hidratacija i lifting. Ja za sada koristim samo čišćenje, kako bi riješila gore navedeni problem, a kasnije planiram isprobati lifting, kako bi spriječila gore navedeni drugi problem. Svaki program se može koristiti kao crvena (topla) ili plava (hladna) varijanta.

Na prijedlog kozmetičarke, koristim svoju špatulu svaki dan, dok se problem sa aknama, mitiserima i proširenim porama ne smiri, a već se stanje uveliko popravilo, nakon 3 dana. Nakon ovakvog efekta moje oduševljenje je probudilo još veću radoznalost u meni, pa sam se tek sada zainteresovala, kako je ova stvarčica tako brzo počela djelovati?

Nakon skidanja šminke i umivanja, na kožu nanesem sredstvo za čišćenje lica ili piling i prelazim sa špatulom preko lica. Osjetim njene blage vibracije i toplinu. Te vibracije dovode do intenzivnog trenja između čestica i povećanja temperature unutar tkiva, što ubrzava metabolizam ćelija, potstiče mikrocirkulaciju kože i samim time pomaže u odnošenju štetnih produkata iz kože, čime postižemo efekat dubinskog čišćenja lica. Na kraju se umijem vodom, kako bi skinula ostatak proizvoda za čišćenje lica i nanesem noćnu kremu koju i inače koristim (jer sam odlučila da ovaj tretman obavljam navečer). Sam tretman traje oko 10 minuta i nije uopće zahtjevan.

Već nakon trećeg dana moja koža je vidno ljepša i čišća, naravno problem još nije sasvim uklonjen, ali je na dobrom putu.

Na jednak način koristimo i druga dva programa, lifting ili mosturizing ali sa drugim proizvodima, tj. kremama, uljima ili ampulama za antiaging ili hidrataciju.

Na kraju mogu reći da je ovo zaista ispunilo moja očekivanja i da sam zadovoljna, što sam kupila proizvod koji mogu koristiti i ja a kasnije i moja kćerka, koja tek ulazi u pubertet, tretman ne traje dugo, efekat se vidi brzo, što motiviše na daljnje korištenje, a ne tako nebitno, tu je i pristupačna cijena špatule, koja i te kako vrijedi.

Za više informacija i poručivanje na kućnu adresu možete koristiti sljedeći link :

A ako se ipak odlučite da se prepustite kompletnom tretmanu lica, ovdje možete pogledati i video, kako jedan tretman UV špatulom u kozmetičkom salonu izgleda:

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s